Facklitteratur

IMG_2138.JPG

När man skriver om polisens arbete, utan att kunna så mycket om det, får man ta till hjälpmedel. Jag fick tips om den här boken, Grundläggande kriminalteknik, så jag beställde hem den. Vissa sidor lämpar sig inte som läsning till frukosten, till exempel det avsnitt som handlar om likfläckar... Men det finns massor av bra information här! Jag har gjort en del anteckningar som är helt normala för en deckarförfattare men som skulle se väldigt suspekta ut för en "vanlig" människa: s. 259 obduktion, s. 282 strypning! 

Att läsa facklitteratur räcker förstås inte för att det ska bli helt korrekt, men det får man leva med. Jag tror det var Leif GW Persson som sa att om man skriver helt realistiskt om polisarbetet blir det för tråkigt för läsaren. Jag bestämmer mig för att det är så :)