Favoritförfattare och boktips

Jag får ibland frågan om vilka som är mina favoritförfattare. Det är en svår fråga, jag har så många... En del författare beundrar jag för att de skriver så bra böcker samtidigt som de verkar vara så bra människor, till exempel: Katarina Wennstam, Arne Dahl, Sara Lövestam, Martina Montelius.

Det finns också författare som jag inte vet så himla mycket om, men som skriver jättebra böcker: Elizabeth George, Peter Robinson, Donna Tartt, Rosamund Lupton, Jonathan Franzen, Tana French, Ann Cleeves (de om Shetland, men inte tv-serien!), Åsa Larsson, Ninni Schulman, Malin Persson Giolito.

En tredje kategori är alla de författare som jag har lärt känna och som både skriver bra böcker och är underbara människor. De är så många så jag vågar inte rabbla upp dem, ifall jag glömmer nån.

Mest deckare alltså, och så har det alltid varit. Från Kitty-böckerna via Agatha Christie och Dorothy Sayers fram till nu. Inte så konstigt att jag skriver deckare...