Att räkna ord

De flesta som skriver känner nog igen denna bild. Jag räknar ord, men man kan lika gärna räkna tecken eller sidor. Det är en smaksak. Jag har siktat in mig på 80-90 000 ord, vilket blir ca 300-330 sidor i en bok. Min första bok var kortare, vilket en del tycker om, medan andra hellre vill ha tegelstenar till böcker.

Är det viktigt att räkna ord (tecken, sidor)? Det är ju ändå innehållet som räknas. Återigen, det är en smaksak. För mig funkar det, då har jag koll på strukturen och vändpunkterna. Jag upptäckte nyligen denna fantastiska genomgång, tack Pia Lerigon! Även om man har läst en massa om dramaturgi och kurvor så behövs alltid en påminnelse och detta var en av de bästa jag har läst :)

Just nu är jag inne i en intensiv skrivperiod och jag har gett mig själv som mål att skriva 10 000 ord i veckan. Det känns inte omöjligt, hittills har jag lyckats. Idag fick jag lite tips om att överleva i skrivbubblan, tack Catrine Tollström! Man skulle kunna tro att jag hänger en del på facebook, men det är bara research... Tillbaks till bubblan nu!