Skriv tydliga texter - kurs

Oavsett om du skriver skönlitterärt eller facktexter har du alltid nytta av att lära dig att skriva tydligt. Jenny Forsberg, examinerad språkkonsult i svenska, har tagit fram en superbra webbkurs! Här nedan får du en kort beskrivning av kursen. 

Skriv tydliga texter – webbaserad skrivkurs med praktiska övningar

Har du någonsin känt dig osäker på svenska språkregler? Tycker du att det är svårt att komma igång att skriva? Undrar du över skillnaden mellan de och dem? Med den här onlinekursen lär du dig enkelt, när och var du vill

  • att bygga upp en text så att budskapet når fram till målgruppen
  • var du kan slå upp ord och uttryck som du är osäker på och vart du kan vända dig med dina frågor från och med nu
  • att skriva texter som får dig att framstå som den smarta och professionella person du är.

Verktygen som gör dig till en säker skribent

När du har gått igenom kursen har du verktyg för att

  • skriva enkla, begripliga texter som når fram till dina läsare
  • strukturera din text så att den blir effektiv
  • skriva korrekta texter som följer dagens svenska språkregler.

Lär dig skriva professionella texter

Du lär dig skriva professionella texter – på jobbet eller i andra sammanhang. När du har gått igenom kursen kommer du att veta hur du undviker byråkratspråk och i stället skriver modernt och begripligt. Du lär dig hur du strukturerar dina texter så att budskapet når fram till läsarna och du får tips som hjälper dig när du skriver till exempel mejl, webbtexter eller rapporter. Du blir en säker skribent som skriver tydliga och professionella texter.

Vad kostar kursen?

Du får hela den här kursen med tio omfattande lektioner för bara 1 490 kronor inklusive moms.

Anmäl dig här