Tema-läsning

Val McDermid är en av mina absoluta favoritförfattare. Förutom böckerna om Tony Hill har hon skrivit flera andra fantastiska deckare. När jag var i London senast köpte jag hennes version av Northanger Abbey. Jag hade inte hört talas om den förut, men blev nyfiken. Sedan kom jag på att jag nog inte hade läst originalet av Jane Austen, så jag köpte den också för att läsa först. Det ska bli väldigt spännande att jämföra dem :) Kulturkollo har skrivit intressant om Jane Austen, läs gärna.

För ett par år sedan läste jag Death comes to Pemberley, P.D. James fortsättning på Pride and Prejudice. Jag blev lite besviken på den fastän P.D. James är en annan av mina favoritförfattare och jag älskar Pride and Prejudice. Tv-serien var ännu sämre, tyckte jag (men det kan ha varit pga avsaknaden av Colin Firth...).

Jag vet att det finns fler exempel på moderniserade klassiker, har ni några tips?