Bibliotekets vänner i Skanör

Utanför Skanörs bibliotek

Utanför Skanörs bibliotek

Idag har jag varit och pratat för Bibliotekets vänner i Skanör. Jag växte upp i Skanör och har alltid varit stamgäst på bibblan, så det kändes stort! Det var en hel del folk som kom, däribland några gamla grannar och goda vänner. Jag hade förberett ungefär vad jag ville säga och trodde att det skulle bli alldeles för kort, men när jag väl kom igång så gick tiden.

Jag pratade om hur det kom sig att jag började skriva i mogen ålder, varför jag råkade ta död på kommundirektören och hur det går till på releasefester. Efteråt fick jag många frågor, både om skrivandet och om lektörsjobbet, vilket var väldigt roligt.

När jag var klar fick jag en bok om bärnsten i present. Det var extra passande då första meningen i min nästa bok, Det havet gömde, är: ”Det var en av bärnstensletarna som hittade foten”.  Jag har inte hållit så många föreläsningar tidigare, så det var nervöst innan, men det gick bra. Detta gör jag gärna om :)