Inspiration

När man skriver kan man hämta inspiration från alla möjliga håll. Igår kväll var jag på en föreläsning med AC Collin och Elisabet Norin på Psykosyntesakademin. Temat var mammor och döttrar och de pratade bland annat om "hur man kan använda skrivandet för att bearbeta eller fiktionalisera egna och andras upplevelser". Det blev en intressant kväll, jag tog till mig några saker och fick bra tips. För mig blir det lätt så att jag använder egna erfarenheter när jag skriver, utan att det för den skull är självbiografiskt. Det kan vara svårt att veta hur mycket av sig själv man kan använda utan att också få med andra (som kanske inte alls vill vara med).

Nu är snart första veckan av mitt nya liv slut. Jag har haft lite väl mycket inplanerat men ändå hunnit skriva en hel del. Inspirerad av Ann Ljungbergs Skriv-tv har jag gjort en plan för skrivandet, med delmål på vägen till bok nummer två. I eftermiddag är det andra avsnittet. Ni tittar väl, ni som skriver? Sen är det dags för helg, med fortsatt skrivande...