Rapport från Skåne

Söderslätts Bok & papper, Trelleborg

Söderslätts Bok & papper, Trelleborg

Vilken fantastisk resa det har varit! Jag sålde en hel del böcker, vilket är jätteroligt, men det jag mest kommer att minnas är alla möten:

Den äldre mannen som absolut inte läste deckare, han sa att han var för blödig. Vi pratade länge om gula fläcken och jazzmusiker. Till slut kom vi fram till att man kan dö både av sjukdom och av uttråkning. Han köpte ingen bok men önskade mig lycka till. När han gick därifrån såg han faktiskt både piggare och gladare ut.

Kvinnan i hatt som hade gått skrivkurs och ville skriva om en kvinna som samlade på hattar.

Mannen som bara läste brittiska deckare, helst från 70-talet, hans favorit var Doris Lessing (?). Han köpte ingen bok men önskade mig lycka till.

Mannen som hade problem med sin Samsungtelefon. Vi enades om att iPhone är bättre (nej, jag är inte sponsrad men öppen för förslag…)

Mannen som såg lite filurig ut när han köpte en bok till sin fru. Han berättade att hon avskydde att få böcker i julklapp, men alltid läste hans. Jag sa att hon var väldigt smart som önskade sig andra saker och sedan läste hans böcker.

Paret som en köpte bok till sig själva och överlyckliga tog selfie med mig.

Mannen med ett oräkneligt antal småbarn som for åt alla håll, som ändå stannade och köpte två böcker.

Och så alla vänner och bekanta och bekantas bekanta såklart :)

Jag har lovat att komma tillbaka, helst med en uppföljare. Det får bli mitt nyårslöfte!