Skrivhandböcker

När man kör fast kan det vara bra att ha en skrivhandbok. Eller flera... Här är min hög. En av de mest sönderlästa är Konsten att döda av Sören Bondeson. Jag hade honom som lärare på en skrivkurs och han är väldigt bra! Boken handlar mycket om att skriva deckare men kan säkert användas av alla.

Skriv på! av Elizabeth George är bra men jag blev ändå lite besviken. Hon är en av mina stora favoritförfattare men jag kunde inte riktigt ta till mig hennes metoder. Det var mycket arbete med att skriva för hand och klippa och klistra osv som inte passar mig.

De andra böckerna är också väldigt bra. De behandlar lite olika delar av skrivandet och bokutgivning. Lyckas som författare av Sölve Dahlgren och Lars Rambe har jag haft stor glädje av, jag lusläste den när jag blivit antagen av Hoi förlag.

Brottets gåta av Val McDermid har jag inte läst ännu. Det är en fackbok om brottsutredningar som jag hoppas kunna ha nytta av. Val är också en av mina favoritförfattare. Böckerna om Tony Hill är väldigt bra på film, men i övrigt föredrar jag faktiskt hennes andra deckare.

Är det någon bok jag har missat? Det finns plats för en eller två till i högen tror jag.

Kommentera gärna! Klicka på rubriken och skriv :)