Vägen hit

Någon gång under sommaren 2009 fick jag för mig att jag skulle kunna skriva en bok. Jag anmälde mig till en kurs, Ordfronts Att skriva krim med Ulla Trenter och Kerstin Matz, våren 2010. Vi gjorde skrivövningar, läste varandras texter och skrev varsin novell. Jag hade jätteroligt, lärde mig massor och fick ett gäng skrivkompisar. 

Tiden gick och manuset hamnade i den virtuella skrivbordslådan. Så småningom tog jag tag i det och anmälde mig till fördjupningskursen med Sören Bondeson. Där höjdes nivån ett snäpp och jag fick lära mig allt om perspektivpersoner, gestaltning mm. Och fick ännu fler skrivkompisar.

Därefter blev det skrivbordslådan igen fram till hösten 2014. Efter Författarkliniken bestämde jag mig för att ge manuset en chans till. Jag gjorde Ann Ljungbergs webbkurs Redigera ditt manus och skickade sedan in till Hoi förlags lektör. Efter ytterligare redigering blev manuset antaget i januari 2015. Vilken känsla det var! Nu började nästa del av arbetet. Fotografering, debutantporträtt till höstkatalogen, omslag och ytterligare några redigeringsrundor med redaktör. Sedan korrekturläsning och väntan på att få hem den färdiga boken.

Efter releasefest och bokmässa följer nu jobb med marknadsföringen. Det ska bokas signeringar och andra evenemang, jag har haft ett antal intervjuer i lokaltidningar och så måste man hänga med på sociala medier. Och skriva en uppföljare... Mycket jobb men så himla roligt :)

Kommentera gärna! Klicka på rubriken och skriv :)